Γιατί το παιδί μου (ή εγώ) να κάνει μαθήματα μουσικής

Γιατί το παιδί μου (ή εγώ) να κάνει μαθήματα μουσικής

Το παρόν άρθρο αναφέρεται στη σημασία της μουσικής εκπαίδευσης του παιδιού ή ενήλικα, για το πόσο ωφέλιμο, είναι άσχετα αν θέλει να να προχωρήσει σε επαγγελματικά επίπεδα ή όχι.

Ελπίζοντας να βοηθήσει τον αναγνώστη, παιδί, έφηβο, γονέα, ή ενήλικα που θα ήθελε να παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής.

Ο Πλάτωνας έλεγε: «Η εκπαίδευση στη μουσική είναι ανάγκη επιτακτική γιατί περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο ο ρυθμός και η αρμονία επηρεάζουν το ενδότερο κομμάτι του εαυτού μας, και ο καθένας από εμάς θα πρέπει να ξέρει πως να το χαλιναγωγήσει.»

Σε οποιαδήποτε ηλικία και να παρακολουθήσει κάποιος μαθήματα μουσικής υπάρχουν σημαντικά πλεονεκτήματα. Στις μικρές ηλικίες υπάρχει μια θεμελιώδης διαδικασία καθώς βοηθά τα παιδιά πολύπλευρα στην ευρύτερη ανάπτυξή τους.

Το σώμα και ο εγκέφαλος προσαρμόζονται στον ήχο και τον ρυθμό, τα οποία είναι μια πρώτης τάξης μεγάλη ικανοποίηση, όταν το παιδί συμπεραίνει ότι φέρνει εις πέρας ένα ολόκληρο κομμάτι.

Το παιδί μπαίνει σε μια ιδιαίτερα δημιουργική διαδικασία παραγωγής ήχου και έκφρασης. Θα λέγαμε ότι γίνεται μια ‘ψυχαγωγική’ πειθαρχία στην οποία συμμετέχουν τα δύο χέρια και ο εγκέφαλος ταυτόχρονα……

διαβάστε περισσότερα –> Πηγή: http://www.panosmalahias.com/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%89-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%AE-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CF%85/