Γιατί είναι σημαντική η μουσική εκπαίδευση

Γιατί είναι σημαντική η μουσική εκπαίδευση

Μελέτες έχουν δείξει πως τα παιδιά τα οποία ασχολούνται με τη μουσική παίρνουν υψηλούς βαθμούς στο σχολείο.

Η μουσική εκπαίδευση δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να εκφραστεί ελεύθερα, να συνεργαστεί με άλλους και να τον βοηθήσει να είναι δημιουργικός.

Στην αρχαία Ελλάδα θεωρούσαν πως η μουσική εκπαίδευση ήταν απαραίτητη στην ανάπτυξη ενός σωστού ανθρώπου, καθώς γι’ αυτούς η μουσική επιδρούσε καταλυτικά στο ήθος και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών. Έτσι, τα μικρά παιδιά διδάσκονταν από πολύ νωρίς πως ένας άνθρωπος που είναι μορφωμένος είναι αυτός που νοείται ως «μουσικός ανήρ»

Η μουσική εκπαίδευση είναι μία από τις αρχαιότερες επιστήμες στον κόσμο. Πολλές από τις ρίζες της εντοπίζονται στην αρχαία Ελλάδα, αφού στοιχεία της αρχαιοελληνικής θεωρίας της μουσικής χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα στη δυτική θεωρία της μουσικής. Στην αρχαία Ελλάδα θεωρούσαν πως η μουσική εκπαίδευση ήταν απαραίτητη στην ανάπτυξη ενός σωστού ανθρώπου, καθώς γι’ αυτούς η μουσική επιδρούσε καταλυτικά στο ήθος και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών. Έτσι, τα μικρά παιδιά διδάσκονταν από πολύ νωρίς πως ένας άνθρωπος που είναι μορφωμένος είναι αυτός που νοείται ως «μουσικός ανήρ»…..

διαβάστε περισσότερα –> Πηγή: eduadvisor.gr