Η σχολή

Η σχολή

Το Rock Star School είναι  μία από τις ελάχιστες σχολές στην Ελλάδα για την εκμάθηση της ροκ μουσικής. Ένα ιδιωτικό μουσικό εργαστήρι, που βρίσκεται στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Μέσα από σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας και στις σύγχρονα εξοπλισμένες αίθουσές μας, οι μαθητές μας μπορούν υπεύθυνα και μεθοδικά να γίνουν οι αυριανοί Rock Stars.

Η σχολή χαρακτηρίζεται από την υψηλή ποιότητα μεθόδου διδασκαλίας της rock μουσικής. Η μεθοδολογία είναι βασισμένη στο διάσημο Berklee College of Music (Βοστόνη, ΗΠΑ). Οι καθηγητές της σχολής είναι έμπειροι επαγγελματίες και πτυχιούχοι μουσικών σχολών της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Rock Star School μυεί στο μεγαλείο της ροκ μουσικής παιδιά και νέους κάθε ηλικίας, με σκοπό να δημιουργήσει μπάντες και μουσικά σύνολα. Έτσι δίνουμε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους ροκάδες να παίξουν ζωντανά μπροστά σε κοινό.

Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου μέσα από το πλούσιο ρεπερτόριο της ροκ, παρουσιάζοντάς το σε live εμφανίσεις, βγάζει τη μουσική εκπαίδευση από καλούπια και φόρμες. Βοηθά τον μαθητή να ανεβάσει το μουσικό του επίπεδο. Να εξασκηθεί απολαμβάνοντας τα αγαπημένα του τραγούδια. Να εκφραστεί προσωπικά και καλλιτεχνικά. Να κοινωνικοποιηθεί και να δοκιμάσει τις δυνατότητές του στη μουσική που αγαπά.

Γιατί να διαλέξεις τη Rock Star School;

Για να κάνεις την μπάντα που πάντα ονειρευόσουν. Για να παίξεις ζωντανά μπροστά σε κοινό.

Στόχος της σχολής είναι η αρμονική εκμάθηση του οργάνου επιλογής και η ένταξη των μαθητών σε μουσικά σύνολα (music group, bands) και μουσικά δρώμενα.  

 

Ιδρυτής

Ιδρυτής της Rock Star School, μίας από τις ελάχιστες σχολές στην Ελλάδα για την εκμάθηση της ροκ μουσικής, είναι ο μουσικός και συνθέτης Παναγιώτης Καραγιάννης.

Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη “Σύνθεση για Κινηματογράφο και Τηλεόραση” στο Πανεπιστήμιο του Kingston στη Μεγάλη Βρετανία. Επίσης σπουδές Σύγχρονης Μουσικής και Ηλεκτρικής Κιθάρας στο Πανεπιστήμιο του Derby.

Είναι κάτοχος πτυχίων Θεωρίας της Μουσικής, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Αρμονίου (Synthesizers).

Στη Rock Star School είναι υπεύθυνος των τμημάτων ηλεκτρικής κιθάρας, και πλήκτρων. Έχει διδάξει στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στην Ξάνθη, όπου γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα στα Ωδεία και σε μπάντες της πόλης.

Με τα συγκροτήματα “Cosmicray” και “Άγγελος Μουρβάτης και Ψυχή” έδωσε συναυλίες στην Ελλάδα. Μαζί άνοιξαν τις εμφανίσεις των Scorpions, Deep Purple, Alan Parcon’s Project και Socrates στη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη.

Διαβάστε στο mikrocosmos.gr τη συνέντευξη του ιδρυτή της Σχολής Πάνου Καραγιάννη